Undersøkelse

Vanlig tannundersøkelse hvor vi kontrollerer hele munnhulen, dvs. at vi utover å se etter hull i tennene og kontrollere gamle fyllinger også vil se på tannkjøttet, tungen og slimhinnene.
Les mer

Fyllingsterapi

Dersom det er et hull i en tann må det ødelagte (kariøse) tannvevet fjernes. Deretter erstattes det med et tannfarget fyllingsmateriale. Ved hjelp av forskjellige farger sørger vi for at fyllingen blir mest mulig lik den opprinnelige tannfargen.
Les mer

Airflow

Tennene blir hvitere og renere på en enkel måte! I mange tilfeller kan man unngå kostbar bleking av tennene da air – flowen fjerner all misfarging.
Les mer
Tannblekning Bergen

Tannbleking

Misfargede tenner kan som regel gjøres lysere ved hjelp av blekeskinner. Det fremstilles da en skinne som man bruker noen timer hver dag.
Les mer

Rotfylling

Et hull som står ubehandlet over lenger tid vil til slutt bli så stort at bakterier kommer inn til nerven i tannen. Dette fører til at nerven blir inflammert og dør. Nerven må da renses ut og erstattes med et gummimateriale før tannen kan restaureres. Dette kan kreve flere behandlingsseanser. Som regel kan tannen restaureres med et fyllingsmateriale, men i noen tilfeller er skaden på tannen så stor at den må bygges opp med en krone.
Les mer
Tannbro Bergen

Bro

Ved manglende tenner kan disse ofte erstattes ved hjelp av en brokonstruksjon. Flere tenner slipes da ned på samme måte som ved kroner, og en tanntekniker fremstiller en bro som limes på de nedslipte nabotennene. En bro tar to eller flere besøk for å få fremstilt, avhengig av antall manglende tenner og broens utstrekning.
Les mer

Krone

Når skaden på en tann er så stor at restaurering med fyllingsmateriale ikke vil gi tilstrekkelig styrke eller estetikk, må tannen ha en krone. Det slipes da vekk tannsubstans for å gi plass til en ny kappe på tannen som fremstilles av en tanntekniker. Denne limes på den gjenværende tannsubstansen. En krone krever to besøk å få fremstilt.
Les mer
Skallfasetter i Bergen

Skallfasetter

Skallfasetter og skallkroner kan benyttes for å forbedre estetikken og funksjonen i et bitt, i tilfeller hvor annen terapi ikke gir tilstrekkelig resultat. De fremstilles på samme måte som kroner, men minimalt med tannsubstans fjernes. Dette gjør det til en mer vevsbesparende terapiform enn konvensjonelle kroner.
Les mer
Helproteser Bergen

Proteser

Noen ganger er det ikke tilstrekkelig gjenværende tenner til å bære en brokonstruksjon, og tenner må da erstattes ved hjelp av en avtakbar protese. Denne kan være støttet av tenner, eller direkte på en tannløs kjeve. I noen tilfeller vil protesen festes på implantater i kjeven.
Les mer

Kirurgi

Den vanligste formen for kirurgi er fjerning av dyptliggende visdomstenner. Dersom tannkjøttet ligger over tannen må dette legges til side for å få tilgang til tannen. Kirurgisk fjerning av tenner tar noe lenger tid enn vanlig tanntrekking, og man må regne med noe mer ubehag de påfølgende dagene. Andre kirurgiske inngrep kan være vevsprøver, fjerning av overflødig tannkjøtt og forlenging av tenner.
Les mer